Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sanna

Du ser ut som en Gud
Men det kvittar mig lika

När jag ser en glipa in till din själ
Stannar jag upp i hänryckning
Över det strålande ljuset

Sanningen om vem du är
Skönheten som långt överträffar den fysiska
Det svindlande djupet av evighet

Jag förstår att det är mig själv jag ser
Min egen själs strålglans är lika stark
Jag ser det som i en spegel
I en reflex kastad från solen
En solkatt av gudomlighet




Fri vers av HumanlyDivine
Läst 311 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-21 11:34



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
"... en solkatt av gudomlighet..."
Visst är det så...! Vi har all en gnista av Gud i oss... o låt denna gnista flamma upp o värma oss själva o andra i detta gudomliga ljus...!

Mycket fin o tänkvärd dikt!

Sparas i Livets bok!
2014-07-01

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2014-06-27

  Glitr
Fint och starkt!
Så lätt att hänföras av den andre och glömma bort sin egen gudomlighet.
Tack
2014-06-22

  wildah
Jag håller med föregående, fantastisk!
2014-06-21

  Miss Zorba Trasselsudd
Fantastisk!!
Spegel...reflex....så sant
Minnesvärt
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

HumanlyDivine
HumanlyDivine