Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Broar

På väg mot ingenstans, mittemellan då och nu
Vi har nog kommit någonstans fas det inte märks ännu
Fastän tiden gått så fort känns det som om den stått still
Trots allting som har gjorts är det mycket som ska till

Innan alla jävla bitar faller på plats
Om jag inte visste bättre skulle jag ta sats
Och hoppa från balkongen eller hänga mig högt
Men vad skulle det vara värt då
Allting som vi byggt

Vi har jagat en dröm i en tid av förnimmelse
Vi jagar den än fast vi har levt i försummelse
Men jag vet att vi gjort skillnad
Och jag vet att ni vet
Så länge man har viljan kan dröm bli verklighet

Klä av er självömklighetens tunga pläd
Byt om till något lättare och kämparglöd

Det hjälper att va stum ibland
Inte att va blind ibland
Det hjälper aldrig någon att vara realist i efterhand

Att vi kämpar för gemensam sak finns ännu inga tvivel om
Men ensamheten lever kvar så länge det finns vi och dom
Så varför resa murar när vi borde bygga broar
Dom är lättare att bränna men dom öppnar upp för stordåd

Det är svårare att klättra än att mötas där på mitten
Av den bro som byggts gemensamt för att lösa konflikten




Fri vers av Mr Inkognito
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-03 16:41



Bookmark and Share


    nånja
solidaritet! fortsätt sprida :)
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Mr Inkognito
Mr Inkognito