Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världskrig


hur kunde jag vara i fred

när min värld var i krig

någonstans mellan tv-spelet och verkligheten


när pistolen riktades

när fängelset väntade smutsigt

på nya utpekade gäster

när blodet prickat rummet

och fläckarna la sig över mina ögon

så fick den söta prickiga klänningen

ett stänk av avsky

jag bar på smärta bortom

tusen dvd-boxar


de obefläckade

hade inte rört ett finger

inte krökt ett hår

inte smutsat ner sin händer

men till dom skulle världen anpassa sig

de fick anpassa mig

till systemet

när jag blev systematiskt

placerad utanför


jag hörde inte hemma här

här fanns inga meningar

meningen ett leende

meningen en kväll

meningen en helg på landet

meningen fången i stunder

i schemalagd ledighet

frihet i en jävlit liten ask.




Fri vers av Tisky
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-05 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tisky