Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kolliderande visioner

Visionerna kolliderar
Stilla – sakta
En – två – tre
fyr – fem och sex
oräkneliga trådar som
färska lianer
starka som
verbala hot

K o l l i d e r a r

Vi ser dem
på avstånd

långt därborta
skjuts dem likt
raketer på nyår
med kraft – från stjärnorna

mot varandra

K o l l i d e r a r

Kämpa, kämpa viskar vi

mata dina inre

styrkor
förmågor
svagheter

svält dina inre

fördomar
förtryck
drömmar

Kämpa, kämpa viskar vi


De ålar
krålar
släpar sig

likt sniglar på krigsmarch

De frodas
väcks till liv
Vi viskar Kämpa, Kämpa

De drar sig mot oss
Visionerna
Sakta – sakta
På avstånd rör de –
snuddar de vid varandra

Kramar varandra
Proklamerar krig

K o l l i d e r a r




Fri vers (Fri form) av Nora Lundberg
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-21 20:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Häftig text, idérik och vältänkt!
2015-04-25

  P-E-H
Som ett rusande tåg... full fart... och kolliderar.

Fint skaldat!
2015-04-21

    tehdog
Whoa, rasande tempo. Schysst.
2015-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Nora Lundberg