Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någons farsa

Tjabba hur e läget?

Sådär inte så bra tror jag

Höh, vadå tror? Sånt vet man väl?

Kanske, men just nu. Nu vet jag inte i alla fall

Nähäpp, hur gåre med jobb och sånt nu då?

Nä, jag jobbar inte, kanske i sommar, men jag har faktiskt inte haft energi att ta tag i sånt.

Nähäpp, men du kan ju inte leva på mig resten av livet.

Jag vet, jag vet, men jag går i skolan och har varit väldigt trött på allt.

Då får man väl sova!

Aah.. Men inte på det sättet, men aja.

Kan du hämta syrran nån dag?

Säkert, det blir nog bra..

Toppen. Eller du måste väl skärpa dig i skolan?

Vad vet du om det? Det behöver jag förresten inte, jag har bara varit lite trött.

Hur e allt med min stora dotter 'rå?

Det är bra, jag lovar, jag är bara lite trött.

Såg i tidningen att du hoppa över en lektion.

Ja, men det var en lektion och för en god sak.

Mhm, men det räknas ändå som skolk och du gjorde det på fel sätt.

Jag orkar inte ta det igen.

Nä, tränar du igen?

Ja, jag tränar, gör du det?

Det har väl inte du med att göra, hahah.

Jag tror jag ska lägga på nu, pappa.

Varför så kort mot mig?

Jag är ju bara trött sa jag.

Du vet vad jag tycker; det tyder på mognad med långsiktiga framtidsplaner och att
kunna ta ansvar för hur man mår.

Ja jag, vet. Men du, jag måste gå nu.

Okej, kram och ta hand om dig. Hejdå!

Hej.




Fri vers av Nora Lundberg
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-27 13:49



Bookmark and Share


    mögel
Ibland känns det som om bra pappor är väldigt väldigt få och kanske inte ens på riktigt.

Intressant text i alla fall.
2017-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Nora Lundberg