Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"dom tog en man, dom högg av hans ben, innan dom tröttnade och bestämde sig för att låta honom löpa" - bruno k. öijer


ring klocka ring

ring klocka ring
för de som inte har nånstans att ta vägen

ring klocka ring
för de som inte har några rättigheter

ring klocka ring
för de som fryser om natten
som konstant får lera sparkad i ansiktet
för de som gråter för att kunna vattna sina grödor
för de som får sina frusna fingrar krossade
under byråkratins järnklor

ring klocka ring
för de som får landet att blomma
för den okända skaparen bakom allt

ring klocka ring
för den som spenderar sin tid
med att föda någon annan
för den som inte får smaka
på sin egen skörd

ring klocka ring
för de konstant missförstådda
och för de som inte har nån tid kvar
ring för de som blir utsparkade
från landet
från kyrkan
från sjukhusen

ring klocka ring
för de som kallas kackerlackor
för de som måste leva under jorden
för att kunna komma upp

ring klocka ring
för barnet som gråter
när hans oskuld tas

ring klocka ring




Fri vers (Fri form) av rimbaudesque
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-24 14:54



Bookmark and Share


    xilenie
Fantastiskt.
2015-05-24

  Peter Stjerngrim VIP
En parafras av hög klass!
2015-05-24
  > Nästa text
< Föregående

rimbaudesque
rimbaudesque