Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skriver ord som mord i handen

inga rykten jag sprider
inte ett enda ont ord
på gott samvete jag rider
mitt namn står inte för mord

säg mig, min herre, svara
ta min fråga pö om pö
är det ett mysterium att leva
eller ett mysterium att dö

du vet att rälsen och motorvägarna
inte är till för den vanlige arbetarn
de tillhör politiken och riskspelarna
inte en enda grussten åt gitarrspelarn

det enda som ändrar på sig här
är vädret, jag och vädret mot världen
inget ont mot den jag håller kär
inte ens den jag älskar är värd den

kärlek som skonar ingen
och du lånar hjärtat ut till din nästa
kärleken släcks igen
du kan endast förvänta dig det värsta

när döden kom in i mitt liv var jag oförberedd
och jag var mycket dålig på att säga nej
men jag tänkte på dig och jag var aldrig rädd
fast jag visste vad som skulle hända mej




Bunden vers (Rim) av rimbaudesque
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-11 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rimbaudesque
rimbaudesque