Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Århundradets kupp

Dom säger att tiden rinner ut
Känns mer som om den står still
Väntar på ett lyckat slut
Verkar va svårt att få till

Hostar upp och spottar ut
Harklar till och drar en suck
Dricker ur och röker upp
Och somnar om igen tillslut

Ett dokumenterat liv som inte levs som det förväntas
En livlös föreställning som rullar dygnet runt
Improvisatörer som inte själva kan tänka
Utan manus och regi blir det svårt att Spela rent

Falska inviter angivelser och svek
Även Vackra, fina människor gör fel
Dom spelar högt men ligger lågt
För det är en farlig lek

Ska man lura en som vet hur man luras
Kan man aldrig va för säker på sin sak
Det är lätt att man går i samma fälla
Om det är uppfinnaren själv man ska ta
Så plötsligt har man nåt en återvändsgränd
Vem spelar vem egentligen?

En sida hoppas på vinst
Den andra går mot förlust
Vad den ene inte minns
Är vad den andra tar för bluff
Båda förvirrade och slitna men ej benägna att ge upp
Oavsett vem som vinner blir det århundradets kupp









Fri vers av Mr Inkognito
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-07-28 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Inkognito
Mr Inkognito