Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg vintergatan inatt

Inatt såg jag universum
Eller åtminstone vintergatan
Jag drömde att Tellus var obeboelig
Så jag flög

Landade på Saturnus
Gallskrek

En vän sa till mig en gång att
du måste känna för att kunna leva

Uranus
Vill bli liten, krympa försvinna ut i rymden

Jag försökte landa på Jupiter
för att sugas in
så att jag kan känna
men det var bara gas
den tunnades liksom ut när jag närmade mig
som om den försökte undvika mig

som i skolan med de andra barnen

Jag hamnade i vakuum
i många år

alla jag kände hann begravas

Innan jag fördes till Pluto och grät mig till ro.

…………………………………………………………………………

Jag vaknade imorse
ur min dröm
men när jag såg mig i spegeln insåg jag.

Jag insåg att Tellus är obeboelig.




Fri vers av Nora Lundberg
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-24 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nora Lundberg