Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sällsynt blomma

Det finns en ensamhet som inte går att bota
med era pengar eller datorer
som inte går att bota med arbetskamrater
eller kärlek
som inte ska botas trots att ni insisterar
trots att ni kräver att denna cancersvulst med alla medel
ska bekämpas
Den hotas av utrotning som en fridlyst blomma
eller en utdöende art
som ideligen exploateras
och skövlas som regnskog

De står på kö till giljotinen
väntar på att halshuggas av
den barbariska bödeln
kommersialism
Ingenstans tillåts den vackraste blomman stå orörd
ingenstans får hon syre att andas
hon kvävs av avgaser
av dogmer
av normer och blickar
tills hon sakta vissnar och dör
ensamhetens död




Fri vers av
Läst 340 gånger
Publicerad 2006-04-27 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående