Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Viss inspiration från "So alone together" av Doro Pesch.)


Alla är vi ensamma tillsammans

_________________

Jag lovade mig själv
att inte bli som jag är
Nu är jag glad att jag
svek mitt löfte

Jag kan bara lita på mig själv

 

Vi är som mest ensamma
när vi sammanstrålar
ty då syns vårt sanna väsen
avvikelserna

 

Du kan bara lita på dig själv

Allt annat är val
Kan du således ta in att du
kommer bli sviken igen
så finns inget att förlora

Men välj de dina med omsorg

 

Jag lovade mig själv
att inte bli som jag är
Nu är jag glad att jag
svek mitt löfte

För idag släpper jag
bara in de som visar
sitt sanna väsen
oavsett vem

Vi är som mest ensamma
när vi sammanstrålar

_________________

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-02-11 01:25



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
"Vi är som mest ensamma när vi sammanstrålar, ty då syns vårt sanna väsen".
Det kan ge värde och upplevelse till varandra. Ser det som att när vi umgås utan masker och krav, så är det underbart och mänskligt !
2016-03-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra
gudinna
2016-02-17

  mike irow
en sann
dikt
2016-02-16

  Maria Sundelin VIP
Sant
Men ibland måste vi våga för att hitta vänner
Kramar
2016-02-12

  Vargo
Fantastisk, en av dina bästa
2016-02-11

    ej medlem längre
Sanna ord!
2016-02-11

  petter rost
Så mycket levnadsvisdom i så oförnekligt fin poesi. Du har att ge! Se bara detta:

"Kan du således ta in att du
kommer bli sviken igen
så finns inget att förlora".

Och jag kan inte, som jag av erfarenhet vet att många gör, se detta som pessimism, dystersyn – för mig är det att ha kontakt med livet, utan stylad klädsel.
2016-02-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag håller helt med dig och dina ord i mycket tänkvärd dikt.
2016-02-11

  Knoparemoj
Hej,

Själv är man ju bästedräng men ibland är det trevligt med sällskap.

Ha det gott
Bosse
2016-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP