Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kalla det vad fan du vill


Det är inte det att jag inte gillar dig
Det är bara så att jag gillar dig så förbannat mycket
att jag måste knulla andra emellanåt för att inte tappa fotfästet
Är det så svårt att förstå?

[Varför ser hon inte logiken i detta???]

Du må uppfatta mig som ett jävla as
men egentligen är jag raka motsatsen
Jag gör det ju för att inte kväva dig,
kväva oss, kväva mig.

[För du vet inte hur ägande och svartsjuk jag kan vara]

Ett rått jävla superknull med nån jag inte ens minns vad hon heter
Det är min avvänjningsklinik
För jag kan inte, får inte bli beroende av dig
Det skulle förgöra mig. Och dig.

[Och du vill inte veta]

Dessutom är det faktiskt
Du
som lärt mig allt jag vet
om tvåsamhetens baksida

[Så tala inte med mig om förpliktelser]

Det är lättast att hålla alla på replängdsavstånd
Där kan ingen nå mig
Nej, ingen jävel når mig
Och ingen jävel får mig (att må dåligt)

[Men jag behöver en fix nu så stanna gärna en stund till]

Jag har åtminstone bytt lakan i sängen




Fri vers av Muzze
Läst 544 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-01 18:19



Bookmark and Share


    embla
Helt lysande i sin upprörande vedervärdighet. Och ganska sorglig.
Din dikt får mig att reagera, vilket är bra!
Jag tycker att dikten har en poäng och att den klargörs utan att bli övertydlig. Förmedlar rädsla tycker jag, för närhet framförallt.
2006-05-03

    Jess81
ojoj, riktigt rått och med riktiga bra bortförklaringar till beteendet. sista raden är ju lysande!
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Muzze
Muzze