Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingen i spegeln

Tankarna har förgiftat mig med sömnlöshet.
Datorskärmen lyser upp mitt ansikte likt
en strålkastare i ett för övrigt kolsvart rum.
En storm härjar på andra sidan om fönstret,
samtidigt som ytterligare en storm härjar inom mig.
Jag känner allt och ingenting,
en omöjlig kombination av känslor som
visat sig inte vara så omöjlig ändå.
Regnet slår hårt mot fönsterrutan,
så öronbedövande.
Jag studerar dropparna som smiter neråt och
jämför de med tårar.

En spegel hänger på väggen,
precis mellan dörren och den säng jag befinner mig i.
Inuti gömmer sig en främling som vågar sig fram
när jag vågat mig dit,
som stirrar på mig med tomma ögon och tycks vara
oförmögen att bjuda på ett leende.
Framför mig är resultatet av olyckliga minnen som
aldrig bearbetats,
där dörrar stängts och dess nycklar gömts.
Sorgen och ilskan fyller mitt hjärta,
tynger det med sin vikt på ett sätt att det känns som det
snart kommer falla ut ur min kropp.

Jag inser att dåtid måste lämna mina lungor för
att jag ska kunna andas nutid.
Men vart jag än letar finner jag inte modet.




Fri vers av Jennifer Videtorn
Läst 419 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-15 00:55



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Alla svaren finns inom dig. Var inte rädd för det förflutnas spöken – Konfrontera dem inse att det inte är du. Du själv finns djupare inom dig – Sök dig där.
Här skakar man på huvudet åt introverta personer. Man ska vara utåtriktad och social. Alltså med i svängen där alla sitter och är så trevliga och roliga. Allt handlar om att se trevlig ut och vara ett underhållande fån??

2016-03-24

    ej medlem längre
Bra text.
2016-03-20

  StinaJ VIP
Känslosamt och berörande
2016-03-18

  Maggi
Wow.. Känns igen!
2016-03-17

  Ravenheart
Vackert :)
2016-03-16

  OT
Du har en verklighet som alla andra har sin. Världen är allas verklighet och ibland mer därtill. Den verklighet du lever i är din och på många sätt världens. När din storm omvandlas till torka så kommer du ta alla dina steg som en härskarinna på världens alla platser. Låt inte stormen dränka ner dig under ytan. Tro mig du har en potential att leva ditt liv eller dina drömmar så som du vill. Det finns många drottningar i världen som lever i sin verklighet och du är en av dem!
2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jennifer Videtorn
Jennifer Videtorn