Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar av grumligt vatten


ser ett pärlband
som inte glimmar

ser ett pärlband
gjort av grumligt vatten

för att bäras likt ett halsjärn
vid skampålen

som medeltidens lägst stående varelser
står jag vid skampålen

rätar med min sista krafter på huvudet
tittar ut över de moraliserande normbärarna

svänger halsjärnet
såsom det vore de mest glänsande pärlor
från fjärran land

och låter rösten
Förmedla budskapet om kärlekens under
som aldrig fängslas av normer
eller
halsjärn




Fri vers av CLang
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-04 19:57



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En mycket tankvärd dikt
2016-06-03
  > Nästa text
< Föregående

CLang
CLang