Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min ångest

Min ångest
Känner du inte till
Det är en kraft som gömmer sig i buskaget och glor på mig och dig
Följer efter mig genom livets resa och studerar varje rörelse

Min ångest
är ett gift
som tränger in genom köttet och målmedvetet förtvinar mina ben med ett ursinnigt tålamod för att förstöra. Förgöra.

Min ångest
Den kröker min rygg
Den lastar på med skam, med självförakt, med självhat
För att själv segra och regera
Den vill rida mig som en frustande tjur som kämpar för sin befrielse med häftiga ryck för att befrias från sin boja

Min ångest
är en cell
där betongen är evigt tjock

Min ångest äter av mitt liv
Som en stor gräsklippare rakar den av ängen på blommor




Fri vers av Mikloz
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-26 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikloz
Mikloz