Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midsommar, åter och om igen

något visst med drömmar som dör
vare sig i rännstenen eller sovrummet
något visst tränger sig i magen
något så när som snudd på det vid bäckenet nyss

tänk alla timmar jag suttit och sköljt
alla tankar som runnit med duschhuvudet
så träder solen in och väcker mig

alla jag vaknat med
de smekningar jag vaknat med
och de kärleksord som viskats i mitt öra
de som trängt in i mig

någon känsla äger de orden
från vissa
som inte gör mig något gladare

en timme, en minut
av någon slags avkoppling i rörelse
vidare, solsken

alla jag rört med
vissa jag rört mig med
och så också de som rört mig
en viss känsla av att vara osårbar i min mesta sårbarhet

någon stund senare slår det mig när jag står i duschen
någon slags oviss känsla av obetydelse, av alla mina känslor ovidkommande
då jag än en gång lägger mig för att sova

lakana svettiga
mitt hår i oreda
mina tankar en dagbok
så svårt att somna med hans doft bland täckena

har jag någonsin vaknat var det utan hans doft bland mina täcken och kuddar




Fri vers av en gång
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-26 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

en gång
en gång