Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glad i en snabb bil

Rullande, hurrande, surrande, brummande
Å hej! Vad det går!
Nu är vi på väg
Nu är vi i farten, hej vad det går!
Dundrande, brummande, rullande och hurrande
Öppna fönstret, låt farten och vinden ruska om oss
Susande, väsande, kastande, kittlande
Fortsätt, fortsätt!
Snabbare, snabbare!
Hej! Vad det går!
Och landskapet bara sveper förbi
Åkrar blir till ängar blir till skog och bergsväggar och sumpmark och
Allt går ihop till en enda fartrand, ett streck för mina ögon
Visslande, susande, hisnande
Fortare, fortare!
Asfalten kastar sig under oss
Världen dukar upp sig
Vi flyger, vi flyger!
Och hjärtat mitt sitter längst upp och det slår hårdare än hundra mil av lastbilar
Och blodet mitt går i ljusets hastighet, snabbare än tvåhundra jordsnurr
Och mina ögon kan inte ta in allt
Svepande, skyndande, kastande, kittlande
Å! Hej! Vad det går!
Snabbare, snabbare!
Så fort som bara den!
Låt hjulen lyfta från marken
Låt svängarna i vägen böja sig för vår fart
Låt allt gå förbi oss, borta innan vi ser
Låt allt gå förbi oss, innan vi hinner se
Låt allt gå förbi oss, som om det inte fanns en gång
Fortare, fortare!
Snabbare, snabbare!
Snabbare än vinden kan ta på oss, snabbare än ett ögonblick
Låt motorn brinna
Låt horisonten försvinna
Vad det går!
Hej!
Å!




Fri vers av en gång
Läst 353 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-22 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

en gång
en gång