Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men jag behöver vår gråzon

Jag har blivit rädd för
dig blyertspenna.
Du spyr på helt egenhand
ut ord och känslor
med brutal precision.

Och jag vill inte
inse vad jag känner


Så snälla kära älskade,
Blyertspenna, kan du
inte måla min värld i
Gråa toner så som du
bara gjorde för mig.

På den tiden när
svart&vitt inte existerade


För jag hatar alla
deras exakta värden och
pinnsmala ideal och
hur de väljer den goda
eller onda sidan.

Fast vi vet att dem
inte finns på riktigt.


Så ge tillbaka mina gråzoner,
kära blyertspenna,
jag vill inte måla livet
i Svart vitt. Vi är för smarta
för det du & jag.

Dessutom behöver vi inte
deras skrikiga färgpennor.
De tror de är något.
Men vi vet, älskade blyertspenna,
vi vet att de gömmer sig
bakom kaskader av färg.





Fri vers av Siera
Läst 298 gånger
Publicerad 2006-05-08 17:04



Bookmark and Share


  vintervila
Gumman, jag har saknat dina ord här igen. Jag tycker du får ta och bli lite mer kreativ;)

Jag gillade denna, jag har alltid älskar när man skriver om färger och gråzon är klockrent. vem vill ha en svart/vit värld när men en gång haft en gråzon?
you just did it again honey;)
<33
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Siera