Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
060405


-

Vi drar jackorna tätare omkring oss
flåsar i takt med livet och
låter obehagliga sanningar falla i glömska

osagda ord vilar på min tungspets
osäkerheten smakar beskt men
jag låter solen blända mig
bara för den här gången

vi är en del av lögnen
stumma spelar vi med
kan varenda liten replik utantill och
tror oss inte veta bättre

paniken växer och färgar av sig i
lite för fuktiga ögon
lite för spända muskler
lite för förhastade meningar

vi andas
men bara på låtsas
drömmer om andra verkligheter
ständigt bort

-


men
det är ju vi som är lurade




Fri vers av Heppz
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-05-13 11:10



Bookmark and Share


  n00b
Den här är riktigt dyster. Jag får höstvibbar av den. Jag tolkar den som att den handlar om vardagens roller, hur man desperat hakar på & spelar med, i tron att det är så det SKA vara. Och sen på slutet "men det är ju vi som är lurade", att liksom.. det leder ingen vart. Det leder inte till något Nirvana att bete sig så likt någon mall som möjligt.
Oj kanske värsta personliga tolkningen. Men det blir väl så när man läser antar jag... Och om man kan tolka in massa olika saker och om dikten får en att känna då är den BRA!
2006-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Heppz