Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur Första Musebok

Människan skapade fiolen till sin avbild, till sin avbild skapade hon den. Som man och kvinna skapade hon den, kvinnan är locket som är gjort av gran och mannen är bottnen som är gjord av lönn. De förenas genom sargen och ljudpinnen som är inspänd mellan lock och botten och får dem att vibrera i harmoni med varandra. Fiolen fick makt att tala till människornas själar och förklara hemligheter som inte kan utsägas med ord.
I århundrade efter århundrade har fiolen visat sin kärlek till människorna och blivit älskad tillbaka av dem.




Fri vers av stenhur
Läst 294 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-01-29 17:34



Bookmark and Share


  Carl-Johan Bachofner
Tack för en öm poetisk genomgång av fiolens struktur och dess magi
2017-02-01

  Jan Widströmer VIP
Vitsigt och kanske tom tänkvärt. Hur som helst en kärleksförklaring till instrumentet, som jag som lyssnare gärna instämmer i.
2017-01-30

  walborg
Så ljuvligt vackert med denna musikbild av livet självt
2017-01-30

  Ingrid Trolle
Ett underbart instrument
som metafor. Väl skriven
text och man längtar
automatiskt att höra tonerna
2017-01-29

  lodjuret/seglare VIP
En text som faller även på en läpp som min, ehuru jag inte satt min fot i Borås, men väl läst sagan om en täljd träskalle, som en påminnelse om en egen möjlighet att ge den satta rovan ett som ansikte.
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur