Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
18/5- 2006


Faller tillbaka igen

en verklighet förklädd i syntet
jag dras mellan paralleller och det är
så svårt att hitta en stadig punkt när
tillvaron darrar

livet smakar plast
och jag orkar inte länge öppna ögonen
-
jag ser inte
glittrande pärlor
ser inte
ljusa solstrålar
ser inte livet som det brukade vara

beska tvivelord stockar sig långt ner i min strupe
och jag förmår inte hosta upp dem
allt kräver ju en sådan energi

nuet är ett begrepp som inte existerar
alltid \"då\" och \"sen\"
vi lever i framtiden
hoppar över vissa dagar

-det borde inte räknas

insikterna smakar surt och
känslostormar river i mitt bröst

-

allt kräver ju en sådan energi .


jag vill skrika
\"det är inte rättvist
jag vill också vara med
jag vill också njuta\"
men inte ens ett andetag vill komma fram

låtsasglada blickar
söker närhet och förstående
luras av falskheter och

jag
faller tillbaka igen




Fri vers av Heppz
Läst 333 gånger
Publicerad 2006-05-20 10:55



Bookmark and Share


    Ängel i regnet
den här dikten är verkligen exakt så jag känner, Du skriver hur bra som helst tjejen! Du har verkligen känslan och orden!
2006-07-03

  n00b
den här dikten ger mig en känsla av hopplöshet, trötthet och uppgivenhet. man blir ledsen av det vilket betyder att det är en bra text eftersom den berör och lyckas beskriva känslor.
"beska tvivelord stockar sig långt ner i min strupe
och jag förmår inte hosta upp dem
allt kräver ju en sådan energi"
"livet smakar plast
och jag orkar inte länge öppna ögonen" var extra snygga formuleringar tyckte jag, som tog liksom.
bra!
2006-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Heppz