Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
060604. Abstrakt och kryptiskt (som vanligt?)


Hyperventilation

rysningar bränner min nyvakna medvetenhet
jag hyperventilerar
värmer kall ensamhet med artificiell närhet
-
(filtar värmer inte lika bra som kramar)

du väcker bortglömda känslor till liv,
rubbar min existens
(jag glömmer liksom bort att andas när du är här)
jag försvinner

livet målas i en dimma
jag tappar bort mig själv
i svarta andetag
dunstar bort
också idag

minnen av barndomslycka med
magen full av sött och kolsyra
allt var ju så mycket lättare då
vi kiknade av skratt
världen var vår
och tiden var en evighet utan slut

med livet kommer insikt
nu vet vi
vad som väntar bakom alla de där hörnen
vad som döljer sig i mörkret om natten
magin förvinner
med varje andetag

desperat greppar vi efter
gnistrande möjligheter
lycka att värma våra ensamma kvällar med

-

jag hyperventilerar




Fri vers av Heppz
Läst 338 gånger
Publicerad 2006-06-05 22:56



Bookmark and Share


  Zara VIP
jag måste få det sagt: blir så jäkla LYCKLIG när jag hittar människor som faller mgi i smaken..och du har tallang bruden! totalt! du skriver så oerhört målande att jag inte fan vet om jag ska skjuta dig elelr låta dig få leva ^^* du får inte vara såhär bra!^^*

jo det får du! absolut!
fan vad kul att jag hittade dig och fick berätta detta för dig!


/livet målas i en dimma
jag tappar bort mig själv
i svarta andetag
dunstar bort
också idag

minnen av barndomslycka med
magen full av sött och kolsyra
allt var ju så mycket lättare då
vi kiknade av skratt
värden var vår
och tiden var en evighet utan slut

med livet kommer insikt
nu vet vi
vad som väntar bakom alla de där hörnen
vad som döljer sig i mörkret om natten
magin förvinner
med varje andetag

desperat greppar vi efter
gnistrande möjligheter
lycka att värma våra ensamma kvällar med/

- förstår du hu JÄKLA bra den delen är!?
jag blir helt tagen.-..exakt så jag känner...jag föröske rleva i abrndomen totalt..och ajg lyckas med det....för verkligheten..vuxenvärlden..gör ont i mig..


TACK! lägger till dig på min skrivarvän lista så jag ahr koll på dig kvinna!


du har magiska fingrar!
skriv på!


/Z
2006-07-03

    Ängel i regnet
ännu en underbar dikt. Du har verkligen känsla , åhh, du är en av mina nya favoriter. Redan första meningen började jag älska denna dikten!
2006-07-03

    Karin S
Hannie!
Väldigt snygga synonymer och liknelser. Sen tycker jag också att dikten (detta kommer låta sjukt pretto) förmedlar en känsla bortom texten. Den känns som att hålla andan ungefär...eller hyperventliera kanske passar bättre in just här.
Jag tycker om.
2006-06-22

  Queen_of_Rain
hög igenkänningsfaktor och snygga formuleringar.. något stötig rytm ibland men temat e riktigt nice
2006-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Heppz