Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stad i Ljus


Jag flyttade till en stad som gav mig dyr frihet
Jag blev en glad flicka trots allt
Jag tackar Gud att jag överlevde

Ensam övergiven ledsen flydde jag min trista by
där blommorna aldrig riktigt slog ut
och värmen saknades både inom och utomhus

Jag bor i en riktig stad med ängar och vackra vatten
blomrabatter om än i raka leder
Jag älskar stadens myggfria sommar och dess korta vita vinter

Jag älskar min stad
med de otaliga parkerna som fylls av folk på somrarna
man hör knappt några ljud
man tar hänsyn
man nöjer sig med små utrymmen
såna är vi

Stadsbor
lågmälda ansvarstagande trevliga stackars människor

Fyllisarna visar att vi finns
Glada och kärleksfulla föreläser de
i parkerna
visar allas rätta jag

Jag älskar vår blandade stad
Den största i vårt land






Övriga genrer av innakarin
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-18 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

innakarin
innakarin