Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Farväl kära Mormor


Sorg efter Mormor

Det är den 2 juli 2006 en dag som jag kommer att minnas en lång tid framåt.
Tack kära Mormor för att du har varit en person i mitt liv.
Jag vet inte varför jag skriver men jag måste få skriva.
Inte för att jag skriver, det är för att jag är människa
som är sårbar vissa delar av livet.
Denna dag är en så tid.
Jag har inte fällt några tårar än, för att jag lever fortfarande i chock. efter att en person mindre finns kvar i det liv jag känner till.
Finns det en person som kanske inte var den personen man ville men som betydde väldigt mycket. Lik en ökänd zone i mitt sinne.
Min Mor har en väldigt jobbig tid nu och jag är rädd för att hon går i väggen.
Min syster gråter som speglar sig i hur jag mår.
Vi har en vecka kvar till vi flyttar och i flyttens stormen som skapar de kaos som vi nu lever i, fick vi ett glädebesked.
Att vår Mormor och mor har dött efter ett svårt liv.
I femtio år har hon varit till och från sjukhuset.
slutligen hade hon alla möliga sjukdomar man kunde ha
därav var det är KOOL. I sista besöket fick hon ett anfall och de ögorna av fullständig ångest, smärta, förtvillan kommer att förfölja mig för resten av miitt liv. Det var som om själen var fångad i sin kropp och i alla krafter för att komma ut. De ögorna...
Mormor dog inte då men sen vägrade hon att äta.
hon sa allt hon bara ville var att få dö, dö, dö.
Av näringbrist blev hon medvetslös vad jag vet. det måste ha varit några timmar innan hon dog.
Nu vänder jag blicken framför mig och säger:
Säg NEJ till rökning och droger om du inte vill dö en lika plågsam död som min mormor. för er som röker eller tar droger säger jag slutar NU!
Min mormor har rökt i 60 år och kunde ha redan ha dött för 50 år sen.
Kära Mormor ha det bra i himmeln, hälsa Morfar att jag älskar honom så mycket.
Du gjode alltid det bästa pannkakorna, brödet och hade den bästa smörgåsskorven. Du var bäst på att vårda både dina blommor och maka.
Som du Saknade mer än livet.
Men jag saknar dig och morfar.
Ni kommer att finnas djup inom mig
Farväl min kära Mormor

Er Barnbarn

Johan




Prosa (Novell) av Love Dragon
Läst 665 gånger
Publicerad 2006-07-03 00:12



Bookmark and Share


    Nina.
Sorgligt, men fint :)

\"Du gjorde alltid de bästa pannkakorna, brödet och hade den bästa smörgåsskorven.\" <-- En äkta mormor, hehe :)
2007-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Love Dragon
Love Dragon