Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där stjärnfisken viskar




stjärnfisken viskar i ditt öra om kommande sånger och synder
biter sig själv i svansen medan världen snurrar runt
runt, runt

omslutet är allt det övriga, ytliga
som vi utan urkund urskillningslöst
fäster i svalget

med små paljetter ska jag besegra en arme
med små själasörjelser ska jag smörja dina
ömma leder

vira dom i trötta gallerier
med fönster ut mot gården där vi kan
vandra tomma

utan ett ord ska vi skära i varandra
utan ett ord att säga till varandra
där fjädrar flyga

evigheten, till allas förnöjelse en evig smärta
jag är så lycklig nu, slå mig
slå mig i stål






Fri vers av Turid
Läst 329 gånger
Publicerad 2003-11-18 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid