Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några korta rader om människans isolering av nuet


Till minnet av slocknande cykloper

Vid klockpendelns obeständiga tick- tackande bleknar
nationers slocknande Cykloper likt vita jättar på himlen
korroderar landmärkens glömska längs segerns fotspår

Vid plundrade gränsers förskjutning gror fördomens vana
tecknar döende landskap lutandes mot pestfyllda centrum
bevarade av en hallucination grundad på konsensus

I det organiska gränslandet beseglas det empiriska vetandets
oavhängdhet av tron genom att slipa förbundets tveeggad sabel
där dess skapelsen vänder sig mot den likt den vänt sig mot Gud




Fri vers av crim24
Läst 386 gånger
Publicerad 2006-07-20 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

crim24
crim24