Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vodka on the rocks

Sprit på systemet.
För att dricka.
Mina händers fingrar sveper
över glasmontern som skyddar flaskorna.

Sprit på nattklubben.
Till för att förföra.
Mina händer greppar tag i
det tomma läskglaset.

Sprit på julbordet.
Till för att höja julstämningen.
Mina händer fyller glaset med must istället.

Sprit i kylskåpet.
Till för att uthärda helgen.
Mina händer darrar.

Sprit, det den gör med människan.
Till för att förstöra familjeband.
Mina händer häller ut innehållet i diskhon.
Men det vågar jag bara göra i fantasin.

Sprit. Det som förvandlar.
Sprit. Det som fräter sönder.
Sprit. Det som skapar oro.

Skönt att vara nykterist.
Men känslan sitter kvar.
När minnen sakta bleks.

Mina händer som omfamnade nallen.
Den som alltid tröstade.
När världen blundade.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-08-27 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP