Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnöga


Du har sett dom, har du inte?
I trappen om kvällen. Skära som sött godis. Sega och långsmala.
Där, mellan stegen, stannar dom upp.
Tittar på dig med kisande ögon.
Hummande. 
-Vakna ur din slummer stjärnöga. 
Du har sett dom, visst har du.




Fri vers av glas-svalan VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-12 20:01



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Solglimtar på den smutsiga trappan
2022-01-09

  Emanuel Sigridsson VIP
Det är närmast en sakral känsla att åter närma sig en text av glas-svalan, rummets magiker, det uppmätta avståndet- nu i trappan - där miraklet sker i mikroformat, där sagan stiger in med de små avlånga sega, skära det lekfulla: men har stjärnöga sett dem - den till trappsteget fallna blomman? eller älvan som förirrat sig från ängen? Alltså ett vinddrag av vanmakt. Inbjudan till dialog riskerar att tvinga in subjektet i en monolog. Stjärnöga svarar inte.
Den som vill att den andra sidan skall svara möts av tystnad. Jag tänker att det är därför vi människor hela tiden återkommer med sagan. Vi vill ha det lyckliga slutet, bekräftelsen. Men den som noga läser bröderna Grimm vet att det inte alltid är så. Så även här. Den som skall väckas vaknar inte. Vi kan bara hoppas att sagan skall bli verklighet.

Så här ser en text ut när form och budskap får sitt sagt. Rätt antal ord, rätt ordning, rätt grafik: ja, perfektion.
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

glas-svalan VIP