Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svårt att sluta läsa när man får följa längtan, passion och den hemlighet som inte får synas! Kärlekens kraft o svek! Som man sår får man skörda.....Svea fick hon heta


Ett kärleksdrama som förflyttar läsaren till år 1920

Breven till Kristina, en förbjuden kärlek/Bokens namn
Det var en tidig morgon i Hälsinglands inland, bredvid de blåskimrande åkrarna med det svajande linet stod gården Whennströms/ Söroms, en stor bondgård som omslöts av de bördiga åkrarna och den breda granskogen. En stor gård med tre våningar vitmålad med röda socklar. Bredvid huvudgården stod två ladugårdar pampigt målade i den typiska Faluröda färgen.

Gårdens ägare var Per Persson. Kristina Pers hustru hade nyss kommit in från ladugården med mjölkkannor fyllda till bredden. Barnen Viola, Helge och Henning sov fortfarande, de var viktigt att de fick sova ut så att de skulle klara av dagen som hjälpredor i jordbruket.
Kristina hade det bra i sitt liv, en stor gård, tre hjälpsamma barn och en man som klarade av att försörja dem med mat.
Trots allt detta var det något som saknades i Kristinas liv, en kärlek som inte ens Gud kunde hjälpa henne med " Kärleken till hennes trogne vän grannen Albert som bodde en bit bort vidVikebergets sluttning i Tranberg/ Nässätter-Alfta.

En kort bakgrund kring denna kärlekshistoria (omkr 1920) som uppdagades när man gjorde en renovering och hittade 18 brev gömda på vinden under spånen på gården Söroms 1950. Boken handlar om en instängd passion men också om flyktiga möten i hemlighet. Kristina var ju gift och ingen skulle få veta om hennes hemliga kärlek till Albert i granngården.

(slutsåld men finns att låna på bibliotek)






Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2022-03-14 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP