Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsprocesser = Livsläxor om in och uttag/ krig- fred/ medvetenhet=frid


Om att förstå cykliska förlopp


Inget är nytt under stjärnorna


Mayarikets uppgång och fall
Vad var det som fick vissa forntida högkulturer att kollapsa och försvinna?

Miljöförstöring, krig och en plötslig klimatförändring, svarar den amerikanske geografen Jared Diamond. Samma saker som också i dag hotar människorna i många länder på jorden.
Allt följer samma cykliska förlopp.
Kulturer, föds ,blommar och bryts ner, orsaken enligt forskning så följer allt samma mönster så gör också även människors och andra levande varelser dvs efter födelsen kommer uppväxt, blomning snart är nedbrytningen igång och som slutar med att kroppen dör!
Näringsbrist på flera nivåer påskyndar processerna...bristen på energi obalans i de fyra elementen!

När bristen på energi och näring har nått svältgräns utbryter en kamp om livsviktiga ämnen som länder saknar och detta ökar risken för krig som blir nedbrytare i dödsprocessen.
Förändringen kommer att ha en början och ett slut kanske 100 år kanske längre...
När en kultur går under växer en ny upp......

Mayafolket är inte utdöda utan övergav sitt rike och ättlingar/dna finns kvar i Mexiko, Honduras och Guatemala mfl

Processen följer dock samma mönster!





Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 16 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-22 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP