Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är en hjärtinna

 

"Jag är en hjärtinna" 

 

Den om att våga vara sig själv
Sin egen hjältinna
Sin egen gudinna
Sin egensprakande
Egenspråkliga Eldinna 
Sin "Egendinna" 

Bära alla sina egenheter
Med stolthet
Våga vara mjuk och skör
Naken och klädd under samma mantel

 

"Jag är en hjärtinna" 

 

Nån som inte ger upp
Kampen i sitt eget hjärta
Som står för sitt ord
Mot att lita på sin puls
Och de som kommer i min väg
Kommer krossas
Och besegras med
pussypower-kyssar
Kramas sönder av
och huggorms armar

 

Hon som reser sig ur askan
av sitt eget krossade hjärtas eld
Går på sin ångest glödande kol
För ingen brottar ner
En hjärtinna så lätt
Som hennes egen själ
Och ingen ställer sig upp
Lika rakryggad som
Hon själv när hon
kippar efter andan!
Och svävar mellan
hopp och förtvivlan
Och utmärker sig själv
Till Hjärtinna över sitt inre rike!

 

En Mensinna en gudinna
som får PMSPWR och
blir till en bestämd och
högeligen rättvis mensinna!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-23 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP