Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

måndag morgon

jag vaknar till tankar på kul saker
det är varmt ute, regnet hörs mot rutan
jag får ta regnkappa när jag cyklar till Sima...

just nu ligger vi skönt i varandras famn
min man säger; gör kaffe med mjölk
jag går och köper croissanter

vi ligger en stund till
jag drar in hans goda doft
sen går vi upp

i köket står en aroma diffuser
Li beställde den åt mig
den avger fukt och ros och lavendel

jag sätter på bossanovamusik
låter så bra med bra högtalare
med vissa saker känner jag mig rik

går in på poeter.se
läser Marita Ohlqvist dikt
om att ha eller vara

tänker på Fatima
som just kommit tillbaka
från långresa

snart får jag höra lite
om Frankrike
och i Algeriet

med en dos förnöjsamhet
och tacksamhet
kryddas denna måndags morgon!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-10 09:42



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Alltid trevligt ta del av din vardag då den är så ärligt och enkelt formulerad!
2023-07-16

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om den goda känslan i vardagsmyset!
2023-07-11

    Lena Söderkvist VIP
Konsten att göra vardag till fest, det behövs inte mycket för alla. Själv upptäckte jag Blå Lagunen på Munsö i dag. Åh, vilket bad!

2023-07-10

  Respons VIP
Det är fint att finna glädje i det lilla och det vardagliga.
2023-07-10

  Kungskobran VIP
Livet leker
när jag kinden din smeker
vi lever i lugn och ro
i vårt lilla fågelbo
långt bort från elände och besvär
vår lycka finns just nu och här


2023-07-10

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som förmedlar glädje över livet, kärlek och vänskap.
Trevligt att jag är en del i kryddsamlingen.
2023-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP