Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gråväder och färgvitaminer



en grå dag med blåst och kyla
jag hostar och snörvlar
och stannar inne och vilar

först fram på eftermiddagen
plockar jag fram sax och klister
papper, canvas och målarfärg

koncentrerad
med en pensel i mun
gör jag collage

jag improviserar
en bild blev riktigt vacker
den ramar jag in

en bild lyser i gult och orange
jag hänger den bredvid min säng
den är vild och tokrolig

nu påminner jag mig en grå söndag
var väl 5år och just då utan lekkamrat
håglöst ritade jag med en pinne i en vattenpöl

plötsligt trädde ett skimmer av färger fram
vågor av grönblått och glimrande gulgrönt
fyllde mig med förvåning och glädje

färger i alla dess nyanser och kombinationer
är näring för själen -
en slags mentala vitaminer och mineraler!!!!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-05 22:52



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Hjärtats leklust för den kreativa själen. Jag gillar också färger, de piggar upp precis som dikten.
2024-05-06

  ULJO
Att måla är bra för sinnet
2024-05-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om färgernas magiska inverkan på våra sinnen.
2024-05-06

  Kungskobran VIP
Att måla är en utmärkt terapi
liksom även poesi
2024-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP