Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljuset på vår trädgård

andetag i gröngräset
under en lätt bris

solen lyser glimmer
i en slipad kristall

autostradan låter
som hav i svall

myntorna körda i mixer
med yoghurt och limesaft
lapas med välbehag
i vår lilla trädgård

Luiz, växtligheten är ljuvlig
den kräver inte mer
än vad vi klarar av

en humla har somnat
i en lila julros
en fjäril vilar
på ett daggkåpeblad

vi byter lite jord och sår
gödslar och vattnar
rensar och klipper
se hur bra det går

vi tar i med lätta tag
och med fröjd i sinnet
tänk att vi får ha
en liten trädgård

andetag för andetag
dag för dag





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-03 16:41



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En lovsång till det växande och glädjen i att vara en del av det.
2024-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Trädgård ger guldkant på livet
hoppas det dröjer länge innan det blir dags med lägenhet och balkonglådor.
2024-05-03

    Lena Söderkvist VIP
Ett fint sätt att förgylla livet. Massor av glädje i orden.
2024-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP