Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hatt-yra

att fixa till mig några vårhattar
bland garner och tyger och knappar
är för mig som att skriva poesi
- jag känner mig ärlig, härlig
lekfull och fri

och däremellan händer det
medan jag bläddrar bland minnen
att jag råkar snubbla över
rädsla och plötslig sorg
samt lite fin nostalgi

bland sammet och rosor och grannlåt
och andra möjliga uttryck
finner jag alltid ett skimmer av hopp -
och känslan av tacksamhet växer
när jag flätar ett band av hopp

en färgglad hatt, späckad av hopp är klar
som tack för ännu en livs-lustig dag!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-26 13:53



Bookmark and Share


  Respons VIP
Konsten att skapa glädje!
2024-04-28

    Lena Söderkvist VIP
Men vad trevligt. Själv har jag en ruskig massa pärlor av olika slag. Det lönar sig inte att sälja färdiga bijouterier på nätet, det blir bara skatt och egenavgifter av alltihop, så det har jag slutat med. Men ibland gör jag smycken iaf. De blir förstås liggande il ådor.
2024-04-26

  Marita Ohlquist VIP
En härlig text som sprudlar av kreativitet, skapargläde, hopp, tacksamhet och framtidstro.
2024-04-26

    Ida Lovisa VIP
ärligt, härligt, lekfullt och fritt
-- så kändes det att läsa denna hatthyllande dikt!

2024-04-26

  Kungskobran VIP
Jag kom att tänka på denna strof när jag läser din lyckliga dikt

Min hatt den har tre kanter
tre kanter har min hatt
och har den ej tre kanter
är det ej min hatt

2024-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP