Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid hans kista

 

Han var lång, stilig och död.

 

En fadd doft nådde mig från hans hud,

kanske kom den från alla älskare han mött

eller från någon helt annan substans.

 

Vi dansade barfota bland ruiner

av döda poeters siluetter.

 

Hans kyssar hade en bittrare smak

än vad jag nägonsin upplevt förrut. 

 

Han var lång, stilig och död.

 

När nattens klockor ringde

fick han mig att känna alla känslor 

i en mörkare nyans av blått.

 

Han var lång, stilig och död.

 

Hans kyssar hade en bittrare smak

än vad jag nägonsin upplevt förrut. 

 

Vi dansade barfota bland ruiner

av döda poeters siluetter.

 

(Och dagarna sover jag nu bort, 

snälla kom och hjälp mig tillbaka

till nätterna utan slut ).

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-16 21:48



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Litet kyrkogårdsstämning emellanåt piggar nästan upp faktiskt. Här hittas stämningen mellan raderna, det vill säga, texten sätter i gång läsarens fantasi. En dans på fuktigt gräs snarare än på rosor. Hur fint som helst mitt i det vemodiga.
2023-10-17

  Nina Nightwish VIP
Wow! Gillar :)
2023-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP