Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ännu ett famntag av gott

ännu en dag är till ända
som en pärla i ett radband

jag sträcker händerna mot stjärnorna
och andas fuktmättad gräsdoft

jag minns mamma när det var kväll
hur hon diskade och torkade disk
nynnade eller läste dikt
i skymningen

minns mig som litet barn
när mamma sa godnatt
sittandes på min sängkant
"Gud som haver barnen kär"

minns pappas brors bröllop
med en lång leende Grete
kanske minns jag också dopet
av vår kusin, Mette

vid en sådan stor högtid
bar mamma röd klänning
hade håret uppsatt i svinrygg
högklackade skor och läppstift

minns skorna hemma i hallen
putsade dem med spott och trasa
för att överraska mamma
mamma i sitt förkläde

hon ordnade allt både jul och påsk
bakade födelsedagstårtor
gjorde äggmackor till utflykter
badade oss barn och kammade vårt hår
stoppade strumpor
stickade vantar och halsdukar
manglade lakan
och piskade mattor

ännu en dag är till ända
och natten är full av mamma

klöverblommornas stänglar
kilar in mellan mina bara tår

månen växer och skimrar
i en blandning av silver och guld

mamma är död
och jag är gammal

ännu en dag har jag fått
som ett famntag av gott





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-07-28 23:49



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Fantastisk text om en fantastisk mamma.
Jag förstår att du saknar henne mkt.
Själv önskar jag att jag fått ha en mamma som jag kunnat skriva så vackert om.
2023-07-31

  Monika A Mirsch VIP
Tack för din värmande dikt!
2023-07-31

  kerstin skriver VIP
fina minnen i tacksamhet <3
2023-07-31

  Marita Ohlquist VIP
En underbar hyllning till en älskad och saknad mamma och till livet som är.
Har läst många av dina texter och är övertygad om att du är lik henne.
2023-07-31

  Blått Norrsken VIP
En fantastiskt vacker dikt . En slags hyllning till din mor och dina minnen. Så rent och fint och befriande i tanke och ord du unga vackra människa och själ .
2023-07-30

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt med hyllning över livet och en strävsam och omhuldande mamma som gett förutsättningar för trygghet och ett gott liv. Kanske är du själv en sådan mamms (och mormor), jag tror det!
2023-07-30

  Kungskobran VIP
Känner igen allt med mamma. Slitigt, men belöningen att vara älskad över allt annat kanske var värd det.
2023-07-30

    Lena Söderkvist VIP
Fint med pärlliknelsen i början. Och så får man ana en underbar barndom med massor av trygghet. Helheten ger en positiv känsloupplevelse.
2023-07-29

  Respons VIP
Många fina detaljer och en tacksamhet över livet och mamma!
2023-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP