Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Daktylisk strof


GREENWASHING

Greenwashing, PR-konsultens daktyler,
fuskar med flygskam och utsläpparrätter.
Greenwashing, hycklarnas huckle som skyler
skenheligheten med falska sonetter.

Greenwashing, låtsasprofetens fernissa
blänker som kattguldets glans på bigotta.
Ansvarsintrycket, man först kunnat gissa,
visar sig svagt som ett ansvar med måtta.

Greenwashing, kärnkraft och elbilsmotorer
som Alvedon emot växthuseffekten,
varor och tjänster som rika sponsorer
friar från skuld inför kommande släkten. 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-04 21:57



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Papperskassar att bära hem maten med blir dåliga soppåsar, nu måste vi köpa extra plastpåsar istället!
Så dumt.
2023-08-08

  rostspik VIP
Rappt och genomskådande i ett språk med bra flyt!
2023-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP