Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blundar

Vackra ord som fyller oss med glädje
fagra bilder av älvor över älven
fåglar som kvittrar högt upp i det blå

Skygga för mörkret som fyller våra
bräckliga själar
skygga från skuggan i vårt inre

Fly från det unkna i mänskligt beteende
se åt ett annat håll
där en lilja sakta slår ut i blomm

Tanken på sorgens slöa knivar
är inte välkommen i denna
värld

Så se åt ett annat håll
när ett fyllo korsar din gata
lyssna till fåglarna som kvittra i skyn
när tiggaren ber om mat för dagen

När någon luktar som ett svin
spreya luften full med parfym

Se åt ett annat håll

Kanske

Kanske då
problemen flyr?




Fri vers av Patrik Valler
Läst 302 gånger
Publicerad 2006-08-16 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Valler
Patrik Valler