Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Formeln

 

Doften av brinnande löv

sätter eld på himlen i kväll.

 

Det finns en air av kanel

och kryddnejlika i luften.

 

Jag för det urgamla glaset

mot mina torra men längtande läppar.

 

Smuttar sen på häxbrygden

gjord på grodblod och vin.

 

Sluter mina halvmåneformade ögonlock

och uttalar trollformeln, som ska föra mig till dig.

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-31 12:50



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tilltalas mer av svenska versionen. Kanel & kryddnejlika klingar ännu mer smakrikt än cinnamon & clove, som iofs låter smidigare.

Älskar "det urgamla glaset" som saknade ålder i engelska versionen. Å andra sidan kan ju halvmåneformade bli lite klumpigare än crescent moon.
2023-11-02

    Lena Söderkvist VIP
Schysst med en översättning. fast jag fattade ändå, för jag är också en häxa.
2023-11-01

  Live2Dream VIP
jag kände doften av
syrén för 2 dagar sen.
bara en enda gång.
kollade upp,
och de blommar innan,
kommer ihåg de sen sommaren.
vet inte var doften kom ifrån.

om det är många dofter,
tycker jag det alltid luktar saffran.
som på ett fullt pendeltåg,
eller skitig handduk,
eller mikrovågsugn.
2023-10-31

  Mats Edin VIP
Magiska strofer
2023-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP