Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtans rofyllda vingar

Ibland finns jag bara.
Som ett ihopknycklat sidenlakan.
Bredvid vårens utslående blommor.
Vilar en slags lycka.
Samtidigt tungt vemod.
Tröttheten kommer ikapp.
Skratten ändå mer äkta.
Leende morgon dess äppelträd så solmogen och skör.
Blundar men utan att drömma.
Skuggor av paralyserad nattviol.
Tömmer källaren på luggslitna sagor.
De dikter som återkommer i minnet.
Tröstande midnatt så len.
Dofter av vit jasmin dröjer sig kvar.
Som jag.
Som inte vill gå.
Vill inte bli lämnad.
I det svarta.
Det gör för ont.
När såren ännu inte läkt.
Det vackra ännu skimrar.
Vill aldrig sudda bort dem.
Ett hav av känslor darrar.
Ännu.
När de ebbat ut.
Vilka var vi då?
Vilka var vi då?




Fri vers av Black raven VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-04-06 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP