Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brukat tilltal

Snittblomma
var länge mitt förnamn.
Mellan hem och hem
färdades jag runt
omsorgsgestfullt.
Otaliga är de vaser
som närt mina foderblad,
lika många händerna
som ryckt i kronbladen.
En dag föll de alla av –
Kvar var endast ett brukat tilltal.
Kroppen låg torr i mitt grepp, och
just före brytpunkten
upptäckte jag att stjälken
var av glas;
att tomrummet i bröstet
bar plats för de tunnaste blomsterslag.
Sedan dess har jag stått stadigt still
på en och samma plats:
rakryggat axlat konturerna av en
bordsvas.




Fri vers (Fri form) av Under Radarn VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-04-12 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Under Radarn VIP