Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skursommar och doftkaos

Ur strypstrupen viskar den räta vinkeln
med sin mjukaste röst
att allt är som det ska vara.
Hemlöslästat hopkrupet hopp
driver benen, trots det, mot resning
och blicken häver buken upp och ut över vallen:
formlösa vidder,
vidunderligt
och grundligt beunderligt;
varför labyrintgång på gång,
snedknäckta näsben i kirurgiskt våld?
Därför-då-dånet försvårar oförsvarligt svaret,
ändå ligger redan rektangelliken
liksom bleka under regntunga jordmoln:
skursommar och doftkaos utlovas!




Fri vers (Fri form) av Under Radarn VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-29 23:50



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
"Vidunderligt
och grundligt beunderligt"
tycker jag tankarna, poesin och nybildningen av vissa ord är. I denna dikt.
Bug och bock!
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Under Radarn VIP