Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här krackeleras det inte.


Banala tankar ger banal poesi

Charles Bukowski
August Strindberg
Louis-Ferdinand Céline
Arthur Schopenhauer
Curzio Malaparte

serum mot det
maniskt positiva

mot klämkäcka skvalet
som regerar vår samtid
mot massans dumhet
som kräver vår lydnad
mot kommissarierna
som vill styra våra ord
mot programledarna
som vill söva våra tankar

Hålla sig vid liv
av Michel Houellebecq
rekommenderas poeter
även filmen, som han
gjorde med Iggy Pop


vet inte hur många
dåliga texter jag tål

stjärnorna, havet,
månen, krackelera
min hand i din
fotspår i sanden
timglas som rinner ut
visst gör det ont när knoppar brister
som en skör hinna

SOM EN SKÖR HINNA!?

såpbubblor har skör hinna

var inte en såpbubbla

sentimental smörja
om ex som saknas

den heliga tonen

är du sådär helig
till vardags eller
bara när du sätter
dig och skriver dikt?

säg nåt istället för
att färglägga mall
som en slö koala
på sockerdrabbad
vykortsfabrik




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-30 04:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ferlin var kung.
2024-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Iggy och Tom Waits.
2024-05-03

  Fd stridspilot
Förstår texten och uppskattar densamma- du har absolut en poäng.

Men ändå. Den här sidan är inte till för skrivarproffsen. Många har ett ett behov att ”skriva av sig” inte minst jag själv som absolut inte är författare eller poet,men vill sätta ord på en saknad. Byrålådan är givetvis ett alternativ men lite tråkig !

Tack för dina tankeväckande ord.
2024-04-30

  kriya
Lagerkvist är både banal och djup favoriten bland 1800-talarna
2024-04-30

  Recycled Redhead 3.0 VIP
Hellre banal än anal.
Hellre berömma än döma.
Tänker jag.
Iaf då det handlar om en annan, lika liten, människa.

Men jag hör frustrationen,
den uppfordrande tonen,
Och utöver det ovan
så håller jag me'.
Hög tid, börja tänka -
framför allt - börja se.
Mitt ibland det komplexa
behöver man flexa
Ifrån ont till det goda
för man får förmoda
Att det för dom flesta
är så som det e.

Önskar en fin Valborg och en upprorisk 1a maj!
2024-04-30

  Ulf Carlsson VIP
Gisslande och mollstämd katalogaria över den poetiska alldagligheten.
Vi som bär på "romantiskt bagage från 1800-talet" får skämmas. Man undrar ändå, om det inte vore bra (som övning) att "färglägga mall" för att få ordning i ordmassorna.
Men inte "som en slö koala", förstås!
"SOM EN SLÖ KOALA"!?

2024-04-30

  Mats Edin VIP
Gillar, även om väl alla måste få ur sig alla möjliga kryddor,
2024-04-30

  kriya
Frödings dikter var i allfall lite humor i men undrar egentligen hur sinnessjuk har var troligen mest alkoholiserad
2024-04-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP