Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


ur långsamheten föds nya äventyr

 

Dagen saktar mig. Den smala fåran som öppnat sig i isen. Snön som håller marken i ett krampaktigt grepp. Och solen. Solen. Nådigt visar den sig en kort stund.

Jag vill inte förklara dig. Kan inte lägga ord på din person och tro mig förstå. Hela dig. Jag saktar mig och väntar in hur du öppnar dina fönster och låter mig begripa dig. Inte heller vill jag förklara mig. Orden jag tillskriver mig låter sig inte enkelt förstås. De är flyktiga och lynniga. Även för mig.

Dagen saktar mig. Det är lätt att tro på att livet är mer än vassruggen som tålmodigt stått kvar i snön över vintern. Bidat sin tid och väntat in nästa vår. Att äventyren kan plockas som mogna äpplen på de lägsta grenarna. Det är lätt att tro på när dagen saktat mig och stillat sinnet. När allt blir möjligt igen.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-04-30 16:00



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
"Tvärtom" skulle jag ha tillagt, innan texten hade bråttom iväg.....
2024-05-02

  Gunnar Hilén VIP
Som godis med en titel som värmer och ger kärleken hopp...ingenting är över förrän det är slut.
2024-05-02

  Blomma-Stjärna VIP
eftertänksam och öppen; en vårlig och hoppfull text!
2024-05-01

  lodjuret/seglare VIP
I en pjäs för teatern sägs i en replik, som om karaktären vänder sig mot publiken och säger.
'Under vissa möten med en läkare är rollerna självklara. Blir besöket något längre än vanligt, blir besökaren läkare och läkaren klient.'
2024-05-01
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP