Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskinen

Reducerad till mindre beståndsdelar
överskottsfettet skärs bort
de runda formerna, charmen
någonting kantigt och .. något kyligt och metalliskt återstår
som en blodsmak

Output: prestationer.
checklistor för gröna bockar.
Jag levererar.
Som min chef skriver, och hon borde veta, hon är ju trots allt chef:
”I nivå med förväntningar”.
Jag humma på rätt ställen, avbryter och styr, föjler, stöttar, uppmuntra, formulerar mål.
Jag kan det här.

Mina egna barn får en pappa med tålamod,
som avleder, stimulerar lek, stöttar kommunikation, validerar känlsor
är där när det är svårt
ä det när det här härligt med ett ”hej kolla dig, oj!”
Jag levererar.

Alla strategier, prövade om och om igen
Iterering till perfektion, nytto-optimering
Mitt liv: ett fängelse för allt det där som inte hjälper mig framåt,
som inte uppfyller snäva syften.
Förvandlat mig till en maskin
som spottar ur mig siffror, bedömningar, tröst, förvånade leenden och samspel.

Jag märker det som fattas i mötet med andra
Jag är nog inte så rolig, öppen, nyfiken, längre.
Det skars bort, ett slags dökött som inte kunde motiveras.
Har börjat förstå hur tråkig jag är i mötet och börjat tystna.
Det blir bättre så..
Jag vet att jag kan en annan gång,

Men nu: maskinen hummar (på rätt ställen), hjulen snurrar.
Det matas ut rätt siffror
checklistor får gröna bockar.
En metallisk eftersmak.




Fri vers (Fri form) av For the thrill of it
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-05-01 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

For the thrill of it