Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är alltid en hårsmån från livets lån.


Livets lån


LIVETS LÅN

Jag viftar och dansar
med mina ögonfransar

och mina ögonbryn
lyfter högt mot skyn

Jag är en hårsmån
från tillvarons lån

För jag vill ju bara väl
men stukar nog min själ

när jag hoppar i ån
och slår mig på tån

för att sedan vara
vilsen i Sahara

Jag yrar och virrar
med solen som stirrar

på mitt letande
utan vetande

om att jag alltid är här
fast jag skriker och svär

och sliter i mitt hår
tills ett strå återstår

och hör mig nu viska
att jag är en hårsmån
från allt det där friska
som kallas livets lån...




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 11 gånger
Publicerad 2024-05-02 02:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP