Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonett inspirerad av vinden.


Varje trasa som kastas i vinden anses vara en flagga.

 

I den blåsande vindens malström,
Trasan reser sig, stolt, högt på stammen,
Att tro att de är deras flagga, i dess fridfulla flygning,
Och i luftens dans avviker det.

Med varje vindpust som bär henne,
Hon tror att hon är drottning över slätten,
Men det är bara duken som vindarna tar bort,
Och i hennes flykt skiljer ödet henne åt.

Det är inte en flagga, utan en trasa i vinden som lyfter den,
En sorglig symbol för glömska och behov,
Vad i sin flykt, tros det vara frihetens vilja.

Men den sanna flaggan, med syfte och streck,
Det är han som står, orubblig och orädd,
Symbol för ära, land och börda.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-05-02 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP