Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland hotar Danmark med "vedergällning"

https://news.sky.com/story/ukraine-latest-wagner-boss-yevgeny-prigozhin-passenger-on-crashed-plane-in-russia-live-updates-12541713


Ryssland hotar Danmark med "vedergällning" om det begränsar navigeringsfriheten för ryska fartyg Ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova sa att varje åtgärd från Danmarks sida för att begränsa navigeringsfriheten för ryska fartyg i Östersjösundet skulle ses som en fientlig handling och kommer att generera vedergällning. Det är inte klart exakt vad som föranledde hotet.

Danmark har tonat ner förslagen att de kommer att börja kontrollera ryska oljetankfartyg som reser genom dess vatten för att se om de har rätt dokumentation, skriver Sky News. även om landets väpnade styrkor sa att det var standardförfarande att spåra dem.

Östersjösunden - de enda naturliga utloppen från Östersjön till Nordatlanten - är notoriskt svåra att navigera, och internationella sjöfartsmyndigheter rekommenderar starkt användning av lotsar med specialistkunskap om lokalområdet.
Mer än 20 tankfartyg – så kallade skuggfartyg – som fraktar rysk olja men med en okänd ägare tros dock ha tackat nej till erbjudanden om att använda danska piloter från början av 2024.

Och den danska sjöfartsmyndigheten sa i mars att en oljetanker från Rysslands skuggflotta var inblandad i en kollision nära Danmark. Incidenten med den 15-åriga oljetankern Andromeda Star ägde rum den 2 mars.

Taggar: Ryssland, Danmark, restriktioner. , fartyg, navigering,




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2024-05-04 00:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ryssland är ett imperialistiskt land, precis som USA. Man har exakt samma agenda - världshegemoni.
Nu om någonsin är parollen "Front mot supermakterna!", som vi reste på sjuttio- och åttiotalet, aktuell.
2024-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP