Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lappen


Vers:

Vi sätter annonsen i receptionen
Så lockar vi till oss den bästa personen
Med motivationen att ta sig ända hit

Refräng:

Som har kompetens och intelligensen
Vi slipper begära in referenser

Det kanske var dumt
Och jag undrar huruvida vi slapp
Alla dessa problem som uppdagades av en lapp


Vers:

Det finns kanske andra söker till posten
Som rättar sig efter regler och måsten
Som väntar i köer och knackar för att få stiga på

Refräng:

Men regler och praxis och sådant kan kvitta
Den välinsatte hen vet väl vart en måste titta

Det kanske var dumt
Och jag undrar huruvida vi slapp
Alla dessa problem som uppdagades av en lapp


Stick:

Viktiga jobb växer inte på träd, nej
De går istället i arv genom mödrar och fäder
Den lediga platsen den paxar man väl åt sin vän

En välbetald tjänst får man genom förtjänster
Eller byts med den bordsgranne du har till vänster
Och glaset man höjer och utbringar Skål!

Refräng:

Med rätt kompetens och intelligens
Vi slipper begära in referenser

Det kanske var dumt
Och jag undrar huruvida vi slapp
Alla dessa problem som uppdagades av en lapp

Regler och praxis och sådant kan kvitta
Den välinsatte hen vet väl vart man måste titta

Det kanske var dumt
Och jag undrar huruvida vi slapp
Alla dessa problem som uppdagades av en lapp

 

PS.
Ansökan stängd

DS.
Tjänsten är tillsatt

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Daniel_78 VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-20 13:45



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
Hahaha :-)
Presis!
2024-05-21

    Ubuntu
Exakt! En del har sina vanor när de har sina positioner till sitt förfogande.
2024-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP